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TB scars on lung? Ban can’t be lifted

m
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I got an offer of employment
from a UAE-based company in
2014. However, during the
medical examination, an x-ray
showed scars on my lungs. Due
to this, I was permanently
banned from entering the UAE.
I consulted a doctor and was
told that Thad a tuberculosis vi-
rus, but was cured. Only the
scars remain.

The doctor told me I was as fit
as any normal person. But a
permanent ban was imposed
on me on basis of Ministerial
Order No. 28/2010 and Law No.
7/2008. Please let me know if

Pursuant to your question, it may
be noted that relevant provisions of
the Ministerial Order No 28 of
2010 and the Federal Law No.
7/2008 specifically state that ap-
plications for new visas for persons
with a previous record of having
suffered tuberculosis or presently
suffering from the disease are con-
sidered unfit by law for further pro-
cessing. Pursuant to this, all indi-
viduals seeking a residence/
employment visa in the UAE are
required to undergo a compulsory
medical examination. It may be
noted that the reports of the medi-
cal examination are carefully scru-
tinised on a case to case basis. In

cases where scars are found on the
lungs of an applicant, the reports
are further examined for incidence
of tuberculosis. Subsequently, the
individuals confirmed to having
suffered from tuberculosis on a
previous occasion are imposed a
lifetime immigration ban.

In view of the foregoing, it may
be noted that an immigration ban
imposed on a person having previ-
ously suffered from tuberculosis
may not be lifted subsequently.
However, you may contact the
Ministry of Health and the office of
the General Directorate of Resi-
dency and Foreigners’ affairs for
any further queries that you may
have in this regard.

Married women can’t

be sponsored by father

I'm a 24-year-old woman cur-
rently on my company’s visa. I

got married in Dubai Courts re-
cently. I was planning on re-
signi ng and switching to my
father’s sponsorship as I have
not moved in with my husband
yetand won’t be doing so till an-
other year.
RecentlyIlearnt that amarried
woman cannotbe sponsored by
her father. Please advise.
Pursuant to your question, it may
be noted that in the UAE, an indi-
vidual may sponsor a residence
visa for his daughter till such time
as she gets married. ;
Therefore, the residence visa of
a married woman cannot be spon-

sored by her father. It has to be
sponsored by either the husband of
the woman or by any entity regis-
tered and incorporated in the UAE.
You may contact the General Di-
rectorate of Residency and For-
eigners Affairs for any further que-
ries in this regard.

. Individuals con-

" firmed to having
suffered from tuber-
culosis are imposed
a lifetime immigra-
tion ban
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